Şecere Nedir, Köpeğin Şeceresi Nasıl Olur?

Pomeranian veya Süs Köpeği Satın Alacaklar Okumalıdır
26 Ocak 2017
Alopecia X, Alopesi, BSD, Siyah Cilt Hastalığı ve Pomeranian
3 Nisan 2020

Bu sayfamızda ise KIF – Türkiye Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonunun şecere mevzuatına ilişkin detaylarını paylaşmak istedik.

Köpeğimi KIF ‘a nasıl kayıt ettirebilirim ?

Köpeğimin herhangi FCI  üyesi kinoloji kurumundan “Soy Kütük Belgesi” (Şeceresi – Export Pedigree) yok.

(B Tipi Kayıt)
Köpeklerini ilk defa kayıt altına almak isteyen köpek sahipleri köpeklerini bulundukları şehirde veya yakın yerdeki kayıt yetkilisine veya ilgili hakeme götürerek inceletmeleri ve kayıt evrakı tanzim ettirerek kayıt ettirebilir. Kayıt esnasında veteriner hekim tarafından takılmak üzere köpeğin kimlik numarası olacak bir chip teslim edilir.
Köpeğimi kayıt ettirirken ne kadar ücret ödeyeceğim ?
Kayıt ücreti 125.- TL (Chipli veya chipsiz)

Köpeğimin FCI üyesi bir kinoloji kurumundan “Export Soy Kütük Belgesi” (Şeceresi – Export Pedigree) var.  

(A Tipi Kayıt)
Eğer köpeğiniz FCI ya da FCI tarafından tanınan bir kuruluşa ait şeceresine sahipse ve köpek sahibi köpeğini KIF ’a kayıt ettirmek isterse Export şecere ile asıl şecerenin fotokopisi ve aslı ile birlikte kayıt için başvurur, köpek KIF soy kütüğüne kayıt edilir ancak KIF şeceresi verilmez, orijinal şecerenin üzerine kayıt numarası yazılır ve fotokopi ve diğer kayıt belgesi KIF dosyalarına kaldırılır.
Köpeğimi kayıt ettirirken ne kadar ücret ödeyeceğim ?
Kayıt ücreti 125.- TL (Chipli veya chipsiz)

Köpeğimi kayıt ettirdim ne olacak ?

Köpeğinizi KIF’e kayıt ettirmekle köpeğiniz için bir “Soy Kütük Belgesine” (Şecere) sahip oldunuz. Aldığınız belge FCI’ a (Uluslararası Kinoloji Federasyonu) üye 86 ülke ile birlikte İngiltere ve ABD’de de tanınan bir belgeye sahip oldunuz. Bundan sonra köpeğinizi üretmek istediğiniz takdirde KIF’in düzenlediği bir Irk Yarışmasında hakem değerlendirmesinde veya kayıt esnasında bir hakeme değerlendirme yaptırarak ilgili Hakem’ den en az “İYİ” notu alması gerekmektedir.

Köpeğimi eşlemek ve şecereleri yavrulara sahip olmak istiyorum. Ne yapmam gerekir ?

Erkek köpekler en erken 18 ay, dişi köpekler de en erken 15 ay sınırını tamamlamadan çiftleştirilemezler. Dişilerde en sık 12 ayda bir yavru alınabilir, erkek köpekler aynı sene içinde en çok 6 kez eşleşebilir.
Erkek köpeklerde eşleşme yaş sınırı 9 (dokuz), dişi köpeklerde 8 (sekiz) dir. Bütün bu şartlara uyduktan sonra sıra, köpeğinizi eşlemeye geldi. Yine KIF kayıtlı bir köpek ile eşlemeniz gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir